La Pedals de Foix, Vilanova i la Geltrú

15 DE SETEMBRE 2024

INSCRIPCIONS OBERTES

SORTIDA A LES 9H DEL MUSEU DEL MAR (ESPAI FAR) de Vilanova i la Geltrú

Recollida de dorsals el mateix diumenge de 7h a 8:45h al Museu del mar (Espai Mar).

La inscripció inclou bossa amb gorra clàssica, un mallot, dorsal bicicleta, galetes, suc, 3 avituallaments dos en ruta i un a l’arribada + medalla de finisher.

PATROCINADORS / COL·LABORADORS

LA CLÀSSICA DEL FOIX GIF

Què és la Pedals de Foix?

Prova ciclista de caràcter clàssic amb sortida i arribada de Vilanova i la Geltrú, Garraf (Gran Penedès-Barcelona, Tarragona) a la tardor.

És una Marxa o ruta cicloturista exclusiva per a bicicletes clàssiques de carretera.
Bicicletes anteriors a l’any 1987, amb Pedals de Clip (rastrals), cablejat de fre per sobre del manillar i manetes de canvi al quadre.

També es poden fer servir bicicletes amb quadres de nova construcció però sempre amb estil retro i equipades amb components originals de l’època (canvi, manillar, pedals, etc…).

La Marxa és una ruta per la comarca del Gran Penedès a Catalunya, territori entre Barcelona i Tarragona, terra de vins i caves. Per carreteres estretes, pistes rurals asfaltades amb poc trànsit i alguns trams curts de pistes de terra fàcils entre vinyes, masies i cellers (es recomana portar els pneumàtics en bon estat i inflats).

Aquesta modalitat de cicloturisme clàssic ja fa molts anys que funciona a altres països d’Europa, especialment a Itàlia i a França, ja fa anys que organitzen marxes d’aquest tipus i aglutinen molts ciclistes.

No és cap competició, al contrari, és una trobada-concentració per gaudir de la bicicleta, del paisatge i fer amics.

En aquesta Marxa es recomana portar roba, calçat i casc de l’època, tot per donar un aire més clàssic i de tornada al passat.

Objectiu:
L’objectiu de la Pedals de Foix és la promoció i l’ús de la bicicleta clàssica compartint amb els participants el nostre territori i donar a conèixer els seus indrets.

Reglament:

-Podran participar en la Marxa tots els ciclistes majors de 16 anys.

-Els ciclistes hauran de fer una inscripció per poder participar, caldrà que tinguin llicència federativa o assegurança d’un dia que tramitarà l’organització i aniran identificats amb un dorsal a la bicicleta.

-Les bicicletes (carretera) han de ser anteriors a l’any 1987, amb pedals de clip (rastrals), cablejat del fre per sobre del manillar, palanques de canvi en el quadre. Terminant prohibit els pedals automàtics.
També es permet l’ús de bicicletes destinades a altres fins com a pista, tàndem, de carter, de servei, d’ocupació a la feina o de passeig, amb l’excepció de Mountain Bike (BTT), però sempre clàssiques.

-No es permet assistir a l’esdeveniment amb bicicletes que no posseeixin els requisits anteriors. Es impedirà participar en la marxa a tots aquells que tinguin la intenció de violar la prohibició.

-L’organització marcarà el circuit amb fletxes i posarà persones de control en els llocs o desviaments que es cregui convenient per al bon desenvolupament i seguretat de tots els participants.

-La ruta circula per carreteres i pistes obertes al trànsit, caldrà respectar totes les senyalitzacions, les ordres de les persones de control i dels agents de trànsit.

-Hi haurà un reagrupament a la zona de l’avituallament i si l’organització ho creu necessari, hi hauria un segon reagrupament.

-La Marxa no és competitiva, no hi haurà temps, ni llistat d’ordre d’arribada.

-L’organització no es fa responsable dels successos o accidents que es puguin generar per no respectar aquestes normes o per un altre tipus d’accident.

-El participant es fa responsable de la mecànica de la seva bicicleta, portar eines i recanvis per poder solucionar algun punxada, contratemps o avaria. (Es recomana portar els pneumàtics en bon estat, de mes de 23 i ben inflats)

-La lliurament de dorsals es farà el diumenge a partir de les 7h al lloc de sortida indicat i per a la seva recollida serà necessària la presentació de la llicència del participant o DNI per verificar la seva inscripció.

-És obligatori l’ús de casc o xixonera i es recomana portar roba i calçat de l’època, tot per donar un aire més clàssic i de tornada al passat.

-El fet d’inscriure a la Marxa implica l’acceptació d’aquest Reglament.

-El participant inscrit autoritza a l’organització a poder fer ús de la seva imatge en fotos i vídeos per a promoció i divulgació de la prova, també l’ús de les seves dades exclusivament perquè la Clàssica del Foix li enviï informació.

-En cas de pluja no es suspendrà la prova.

-En cas de no poder assistir per motius personals, suspensió o ajornament de la prova per força major no es tornaran els diners de la inscripció, s’enviaríen els obsequis del participant (qui ho demani) per correu. En cas d’ajornament la inscripció quedaria reservada per a la nova data.

Contacte:  info@lapedalsdefoix.cat